Etusivu
Edellinen sivu 

LETE-kansiot                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                      

Tuotteen nimi 

tilaan tuotteen

Määrä

 hinta/kpl.

Pienten ja aikuisten liikuntakortisto (0-3 vuotta)

Teksti ja suunnittelu: Hannu Itkonen, Mauri Pietilä

PALLERO - PIENTEN JA AIKUISTEN LIIKUNTAKORTISTO herkistää vanhemmat ja muut kasvattajat aivan pienimpien liikkeeseen. Kortisto virittää lasten ja aikuisten yhteisiin liikunnallisiin kokemuksiin. Alle 3-vuotiaiden kanssa puu haaville kasvattajille tehtävät tuovat lukemattomia riemukkaita kokemuksia sekä havaintoja lasten kehityksestä.

PALLERO - PIENTEN JA AIKUISTEN LIIKUNTAKORTISTO johdattaa havaitsemaan, kuinka lapsi jo varhaisimmissa vaiheissaan on innokas liikkuja. Monipuoliset liikunnalliset tehtävät tukevat oivallisesti lapsen kaikinpuolista kehitystä.

Opasvihko (34 sivua)
- Lapsi ja raskausaika, - Pienen lapsen kehitys, - Liikunta osana kasvua ja kehitystä, - Pienten lasten liikunnan toteuttaminen, - Liikuntamuodot, - Lapsen omatoiminen liikunta, - Pallero-LETE -kortiston käyttö, - Suositukset aineistoista,
Liikuntakortisto (120 korttia)
- Raskausaika, - Kantaminen, - Koskettaminen, - Piilosilla, - Leikit ja tehtävät

Viriketehtävät
- 21 kirjailija Jukka Itkosen runo- ja kuvakorttia

tilaan

kpl.

 

 

HUOM!

 

klikkaa kuvaa näet sen isompana

 

 

 

48,00€

Lasten ja nuorten liikuntakortisto (7-14 vuotta) /Joy Games

Teksti: Jali Westergård, Martti Kempas, Pirjo Kempas ja Harry Seinberg
Suunnittelu: Rauno Arppe, Kari Heinonen, Jaakko Honkanen, Jukka Kataja, Martti Kempas, Pirjo Kempas, Risto Kirvesniemi, Jarmo Lehtonen, Jouni Lipsanen, Toivo Markkanen, Markku Nieminen, Kari Ormo, Jukka Paajanen, Olavi Rajala, Pulmu Puonti, Mauri Repo, Aija Saari, Eero Tauru, Maria-Liisa Tuomisto, Eila Uitto, Jali Westergård ja Markku Viinanen

LASTEN JA NUORTEN LIIKUNTAKORTISTO on ainutlaatuinen työkalu lasten ja nuorten liikunnan oh jaukseen. Kortiston ovat suunnitelleet yhteistyössä neljäntoista urheilumuodon asiantuntijat. Erityisesti kortisto ilahduttaa 7-14 -vuotiaiden parissa toimivia opettajia ja ohjaajia sekä valmentajia.

LASTEN JA NUORTEN LIIKUNTAKORTISTO tarjoaa vaihtelua ja monipuolisuutta seurojen ja kerhojen harjoituksiin sekä koulujen liikunnanopetukseen. Kortiston avulla on mahdollista toteuttaa satoja ikään sopivia harjoituskokonaisuuksia. Kortiston käyttäjäksi voivat ryhtyä yhtä hyvin aloittelevat kuin kokeneemmatkin ohjaajat.

Opasvihkot
- Kouluversio (23 sivua),  - Seuraversiot (56 sivua), Lapsen kehitys ja liikunta,  Urheilukoulun tarkoitus, Urheilukoulun perustaminen, Suunnittelu ja toiminta, Ohjaaminen, ohjaaja, ohjattava
LETE-kortiston käyttö
Vanhemmat ja lasten urheilu, Liikuntakortisto (228 korttia), 14 lajia, perusliikunta ja vammaisurheilu, Verryttelykortit (keltainen), Taito- ja nopeuskortit (vihreä), Voima -ja kuntokortit (punainen)

tilaan

kpl.

 

 

 

 

 

 

 

€40,00

Nuorten Yleisurheilukoulu / Joy Games

Teksti ja suunnittelu: Jali Westergård, Sven Andersoo, Vello Palm, Heino Puuste ja Harry Seinberg

NUORTEN YLEISURHEILUKOULU on tehty yleisurheilevien lasten ja nuorten valmentajille. Kansainvälisenä yhteistyönä Eestin Kalev:n kanssa synnytetty kortisto sisältää yleisurheilun kaikkien lajien tekniikka-analyysin, tekniikan kehittelyn sekä lajikohtaisia kuntoharjoitteita.

NUORTEN YLEISURHEILUKOULUSSA on runsaasti kiinnostavia toimintaohjeita, joiden turvin rakentuvat hauskat ja kehittävät yu-harjoitukset. Helppokäyttöinen kortisto palvelee varmasti sekä aloittelevia että kokeneita valmentajia, jotka työskentelevät 7-15 -vuotiaiden harastajien parissa. Nuorten yu-koulusta hyötyvät myös koulujen opettajat ja kerhojen ohjaajat.

Opasvihko (30 sivua) ja 124 korttia
- Yleisurheilu - hauskaa ja kehittävää, - Yleisurheilukoulun tarkoitus, - Suunnittelu, - Juokseminen, hyppääminen ja heittäminen, - Harjoitusten turvallisuus, - Jalkaterä - urheilevan lapsen ongelma, - LETE -yleisurheilukortiston käyttö

tilaan

kpl.

 

 

 

 

 

€30,00

Nuorten hiihtokoulu / Joy Games

Teksti ja suunnittelu: Mauri Repo - Jari Lepola

NUORTEN HIIHTOKOULU on tuhti paketti tietoa ja toimintaohjeita 7-15 -vuotiaiden suksijoiden parissa puurtaville. Asiatiedon lisäksi kortisto evästää hauskaan, mielenkiintoiseen ja kehittävään hiihtotoimintaan.

NUORTEN HIIHTOKOULU sisältää tekniikka-analyysit perinteisestä ja vapaasta hiihtotyylistä sekä mäkihypystä. Taito- ja kuntoharjoittelun toimintamallit sekä välineiden huolto-ohjeet ja neuvot suorituspaikkojen kunnostamiseen ovat hiihtokoulun keskeistä ainesta. Urheiluseurojen valmennukseen ja koulujen opetukseen kortisto antaa tuntuvaa lisäpotkua.

Opasvihko (26 sivua) ja 126 korttia
- Lasten urheilu ja leikki, - Ohjaajan rooli ja harjoitusten turvallisuus, - Verryttely ja venyttely, - Kesäharjoittelu, - Tekniikka ja sen harjoittaminen, - Urheilukoulun tarkoitus ja suunnittelu, - LETE -hiihtokortiston käyttö

tilaan

kpl.

 

 

 

 

 

€30,00

Nuoriso, urheilu, seksi -kortisto

Käsikirjoitus ja suunnittelu: Arto Perkka

NUORISO, URHEILU, SEKSI -KORTISTO on seksuaalikasvatusaineisto, jonka avulla 10-16 -vuotiaiden parissa toimiva aikuinen pystyy välittämään oikeaa ja asiallista tietoa nuoria askarruttavista kysymyksistä.

NUORISO, URHEILU, SEKSI -KORTISTO sekä siihen liittyvä AVOIN PELI SEKSUAALIKYSYMYKSISTÄ ovat oivallisia apuvälineitä nuorten ohjaamisessa kohti aikuisuutta. Seurarientojen lisäksi aineisto sopii hyvin myös kouluopetukseen sekä kaikkinaiseen nuorisotyöhön.

Opasvihko (35 sivua), 48 korttia ja seksuaalikasvatuspeli
- Aineiston käyttö ja tarkoitus, - Seksuaalikasvatus Suomessa, - Seksuaalikasvatuksen perusasiat, - Mitä ohjaaja kohtaa ja tarvitsee, - Ohjaajan työskentelyote, - Ryhmän pelisäännöt, - Seksuaalikasvatuksen sisältöalueet, - Tietoisku ohjaajalle

tilaan

kpl.

 

 

 

 

 

€31,00

LETE-kirjat

Tuotteen nimi 

tilaan tuotteen

Määrä

 hinta/kpl.

Lapsi ja nuori urheiluseurassa

Toimitus: Jali Westergård

LAPSI JA NUORI URHEILUSEURASSA -kirja pohtii kasvuikäisten liikunnan keskeisiä kysymyksiä. Kasvattaako urheilu - ja mihin suuntaan? Palveleeko urheilu lasta vai lapsi urheilua? Tavoittelevatko seurat nappulamestaruuksia vai herättävätkö pysyvän kiinnostuksen liikuntaa kohtaan? Estäisikö toiminnan monipuolisuus murrosikäisten joukkokadon urheiluseuroista?  

LAPSI JA NUORI URHEILUSEURASSA tarjoaa virikkeitä erityisesti urheiluseurojen ohjaajille ja valmentajille. Ajattelemisen aihetta kirja tarjoaa myös seurajohtajille sekä liikkuvien lasten vanhemmille ja opettajille. Voimmeko yhdessä kasvattaa kaikista lapsista voittajia - oman elämänsä sankareita?

Sisältö (208 sivua)
- Lapsi, perhe, koulu ja urheiluseura, - Kehitys, kasvatus, valmennus ja urheilu, - Nappulasta mestariksi - vai nappulamestariksi, - Taitoja ja ryhmätoimintaa, - Seuratoiminnan moninaisuus, - Urheilukoulu - lapsiliikunnan ratkaisu,
- Satu- ja perheliikunta, - Kulttuuri, luonto, ongelmanuoret ja seuratoiminta

tilaan

kpl.

 

 

 

 

 

 

€7,00

Luonto-LETE

Toimitus: Hannu Itkonen

LUONTO-LETE -kirja on laadittu oppaaksi urheiluseurojen luontotoiminnoille. Kirjan tavoitteena on herättää keskustelua sekä virittää toimintaa. Valmiita malleja kirja ei tarjoile, sillä jokaisen seuran on määriteltävä luontosuhteensa omista lähtökohdistaan.
LUONTO-LETE on tarkoitettu kaikille urheiluseurojen ohjaajille ja valmen tajille. Kirja soveltuu myös seuroissa toimiville nuorille. Ympäristökysymysten ratkaisemisessa urheiluseuraväkikään ei voi olla toimeton. Eikö meidän kaikkien yhteinen tehtävämme ole oppia oivaltamaan ihmisen olevan osa luontoa?

Sisältö (136 sivua)
- Seuratoiminta ja luonto, - Luonto- ja ympäristökasvatuksesta, - Matkaeväät luonnossa liikkujalle, - Yhteistä toimintaa luonnossa,
- Luontoharrastuksia, - Luonnontiedon lähteet, - Luontokirjallisuutta

tilaan

kpl.

 

 

 

 

 

€7,00

Kulttuuri-LETE

Toimitus: Hannu Itkonen

KULTTUURI-LETE -kirja virittää yhteisöjen kulttuurin tarkasteluun. Kirjan keskipisteessä ovat urheiluseuro jen monipuoliset toiminnat. Tutkimuksen, pohdintojen ja kokemuksellisen tiedon avulla kirja antaa ajateltavaa kaikenlaisissa yhteisöissä ahertaville.
KULTTUURI-LETE nostaa näkyviin sitä kulttuuria, jota urheiluseuraväki ja muut riennoissa toimineet ovat tuottaneet jo vuosikym menten ajan. Näkökulmat tarjoavat aineksia nykyiselle ja tulevalle kulttuurin vaalimiselle.

Sisältö (192 sivua)
- Kulttuuri - urheiluseura - taide - elämäntapa, - Liike seurassa, - Kuva seurassa, - Sana seurassa, - Ääni seurassa, - Ikä - sukupuoli - kokemus, - Juhla - kansainvälisyys - vaihtoehto, - Sankaruus - idolit - yksinpuhelu

tilaan

kpl.

 

 

 

 

 

€7,00

Liikuntaväki suvaitsevaisuuden poluille

Toimitus: Jali Westergård
(144 sivua)

LIIKUNTAVÄKI SUVAITSEVAISUUDEN POLUILLE on TUL:n ja Nuoren Suomen yhdessä julkaisema kirja Suomen liikuntaväelle.

Yhteiskunnassa tapahtuvat muutokset vaikuttavat väistämättä myös liikunnan sisältöihin. Urheilukentillä käydään kilpailua suvaitsevaisuuden ja suvaitsemattomuuden välillä. Olemme vasta matkalla kohti liikuntakulttuuria, jossa on tilaa kaikille.

Urheiluseurat ovat paljon vartijoita. Mihin suuntaan lapset ja nuoret seuroissamme kasvavat? Onko kilpailumenestys ainoa tavoite - vai autammeko nuoria kasvamaan myös ihmisinä? Osaammeko tarjota mielekästä tekemistä erilaisille ihmisille? Kuuluvatko onnistumisen elämykset kaikille?  

Tällä vuosikymmenellä maahamme on muuttanut ulkomaalaisia poikkeuksellisen runsaasti. Suomestakin on hitaasti, mutta varmasti tulossa monikulttuurinen yhteiskunta. Onko meillä valmiuksia tarjota toiminnan mahdollisuuksia myös maahanmuuttajille? Asetummeko päättäväisesti kaikenlaista syrjintää vastaan?

Kirja pyrkii valottamaan liikunnan suvaitsevaisuutta monelta kannalta. Tavoitteena on herättää liikuntaväki pohtimaan omia asenteitaan.

Kirjan julkaiseminen on osa Suomen liikuntajärjestöjen yhteistä suvaitsevaisuusprojektia. Se on myös ilmaus liikuntaväen halusta tukea Euroopan Unionin rasismin vastaisen vuoden tavoitteita. Kirjan on toimittanut kotkalainen opettaja, liikunnan ja kulttuurin monitoimimies Jali Westergård.

Kirjoittajien joukossa on joukko yhteiskunta-, kulttuuri- ja liikunta-elämän vaikuttajia, joille kaikille suvaitsevaisuuden edistäminen on sydämen asia.

Kirjoittajat
Claes Andersson, Olli-Pekka Heinonen, Susanna Huovinen, Hannu Itkonen, Jukka Itkonen, Seppo Knuuttila, Tapio Korjus, Risto Laakkonen, Ritva Lajunen, Seppo Lösönen, Timo Makkonen, Kari Niemi-Nikkola, Juha Rekola, Matti Ronkainen, Jali Westergård, John Vikström, Ismo Vornanen.

tilaan

kpl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

€7,00

LETE-vihkot

Tuotteen nimi 

tilaan tuotteen

Määrä

 hinta/kpl.

Seuralaisen seuralainen

tilaan

kpl.

€3,00

Mestarien seurassa

tilaan

kpl.

 

€3,00

Tutkimuksia ja selvityksiä

Tuotteen nimi 

tilaan tuotteen

Määrä

 hinta/kpl.

Liikunnan virittävät vuodet

tilaan

kpl.

 

€8,00

Lapsuus on kylvön aikaa

tilaan

kpl.

 

€8,00

Liikuntaa ja elämyksiä

tilaan

kpl.

 

€8,00

Vallun Tarina

tilaan

kpl.

 

€8,00

Kenttien kutsu

tilaan

kpl.

 

€16,82

4043526Aikuiset ja lapset yhdessä liikkumaan

tilaan

kpl. €10,00

Tilaajan nimi     Organisaatio

Osoite             postinumero

puhelin            sähköposti

lisätietoja

päivämäärä

Valitse toimitusehto

ennakkomaksettu (tilille: 106130-501427)postiennakko lasku

Kirjoita alla oleva koodi sille varattuun tarkistuskenttään

tul-lappi

 

emme tavoittele suuria - TAVOITTELEMME - pieniä ja suuria